top of page

יין ויאנג | שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים | ד"ר מזרחי אברהם מייסד מכללת טאותרפיה

מושג הטאו, המהווה את הבסיס לתפיסת העולם של הטאואיזם והיין-יאנג, מתאר מציאות מורכבת ודינמית, שאינה ניתנת להגדרה במילים. הטאו הוא הדרך האמיתית, המתאפיינת בשינוי מתמיד ובאי-יכולת לתפוס אותה באופן מלא באמצעות השפה והמחשבה האנושית. המציאות, על פי תפיסה זו, היא שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים, אשר נמצאים בקשר הדוק ובאינטראקציה מתמדת זה עם זה.


יין ויאנג | שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים | ד"ר מזרחי אברהם מייסד מכללת טאותרפיה

יין ויאנג | שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים
יין ויאנג | שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים

הדאו דה ג'ינג, הטקסט המרכזי של הטאואיזם שנכתב על ידי לאו דזה, מדגיש כי השימוש במילים ובהגדרות לתיאור המציאות יוצר הפרדה מלאכותית ומעוותת את תפיסתנו את העולם. המילים, מעצם טבען, מגבילות ומצמצמות את המורכבות העצומה של הקיום. ניסיונות להגדיר ולהסביר את הטאו באופן מילולי נדונים לכישלון, שכן הטאו חומק מכל הגדרה ומשגור. לפיכך, על האדם לחתור לחוויה ישירה של המציאות, מעבר למילים ולמושגים, ולפתח מודעות לאחדות הבסיסית של כל הדברים.


הטאואיזם מלמד כי החוק היחיד הוא שאין חוקים - המציאות נמצאת בתנועה ובשינוי תמידיים, והיאחזות בעקרונות קבועים או בציפיות נוקשות רק תגביר את הסבל האנושי. החוכמה טמונה בקבלת העמימות והמורכבות של החיים, ובהתמסרות לזרימה הטבעית של הדברים. על האדם לאמץ גישה של גמישות והסתגלות, ולפעול מתוך הרמוניה עם המציאות המשתנה, מבלי לנסות לכפות עליה סדר או שליטה.


לחיות על פי הטאו משמעו לטפח מודעות לאחדות ההדדית של כל הישויות והתופעות, ולפתח יחס של קבלה וחמלה כלפי כל היבטי הקיום. זוהי הזמנה להשתחרר מהגדרות מגבילות ומשיפוטיות, ולאמץ ראייה רחבה ומקיפה יותר של המציאות. חיים כאלה מאופיינים בתחושת שלווה ושחרור, הנובעת מההכרה בטבעם הזמני והדינמי של כל הדברים, ומההתמסרות לתהליכי ההתהוות וההתפוגגות המתמשכים.


ההוראות של הטאו מדגישות את חשיבות הפשטות, הענווה והספונטניות. הן מעודדות את האדם לחיות בהתאם לטבעו האמיתי, מתוך חיבור לחוכמה הפנימית ולאינטואיציה. זאת, תוך כדי ויתור על מאבקי כוח, שליטה והישגיות, והעדפת פעולה מתוך אי-עשייה, כלומר, מתוך הקשבה והתאמה לקצב הטבעי של הדברים.


העקרונות של הטאו והיין-יאנג מהווים הזמנה לשינוי עמוק בתפיסת המציאות ובאופן שבו אנו מנהלים את חיינו. הם מעודדים אותנו להשתחרר מהמגבלות של השפה והמחשבה הליניארית, ולאמץ ראייה הוליסטית ומכילה יותר של העולם. בעזרת טיפוח מודעות, קבלה וחמלה, אנו יכולים ללמוד לחיות בהרמוניה עם המציאות המורכבת והמשתנה, ולמצוא שלווה ושחרור בתוך תהליכי ההתהוות והשינוי המתמידים של החיים.


הטאו, או הדאו, היא פילוסופיה עתיקה מסין העוסקת בדרך החיים הנכונה והמאוזנת. לפי תורת הטאו, המפתח לחיים הרמוניים הוא קבלה של המציאות כפי שהיא, ללא ניסיון לשנות או לעצב אותה. העיקרון המרכזי של הטאו הוא ה-Wu-Wei, שפירושו "אי-עשייה" או "פעולה ללא מאמץ". זהו מצב שבו אדם פועל בהתאם לטבע ולזרימה הטבעית של הדברים, מבלי להתנגד או להילחם במציאות.


הטאו מלמד אותנו לחיות בהווה, בכאן ועכשיו, ולהשתחרר מההיאחזות בעבר או בעתיד. במקום לנסות לשלוט בחיים או לכפות את רצוננו על המציאות, עלינו ללמוד לקבל את הדברים כפי שהם ולהסתגל אליהם בגמישות. זה נכון לגבי כל תחומי החיים, החל מיחסים בין-אישיים וכלה בבריאות ובסביבה שבה אנו חיים.


בראייה הטאואיסטית, היקום מורכב משני כוחות מנוגדים אך משלימים - היין והיאנג. כל דבר ביקום מכיל בתוכו את שני ההיבטים הללו, והם קיימים בתנועה ובשינוי מתמידים זה מול זה. המטרה אינה לבטל את הניגודים, אלא להכיר בהם, לקבל אותם ולמצוא איזון והרמוניה ביניהם.


התורה הטאואיסטית מדגישה את החשיבות של חיבור מחודש אל הטבע ואל החוכמה הטמונה בו. באמצעות התבוננות בדרכי הפעולה של הטבע, אנו יכולים ללמוד רבות על החיים ועל עצמנו. כמו נהר הזורם בטבעיות בנתיב הנמוך ביותר, גם אנחנו יכולים למצוא את דרכנו בחיים מבלי להתאמץ יתר על המידה או להילחם בכוחות שמעבר לשליטתנו.


תפיסה טאואיסטית זו באה לידי ביטוי בתחומים רבים של התרבות הסינית, כמו אמנות, רפואה, אדריכלות וחשיבה פילוסופית. באמנות, למשל, אנו רואים את השימוש בחלל הריק כחלק בלתי נפרד מהקומפוזיציה, המדגיש את חשיבות האיזון והקבלה של היין והיאנג. ברפואה הסינית המסורתית, המטרה היא לאפשר לאנרגיה החיונית של הגוף, הצ'י, לזרום בחופשיות דרך מערכת המרידיאניים, ובכך לשמור על בריאות ואיזון.


הטאו מזמין אותנו לבחון מחדש את האופן שבו אנו חיים את חיינו ומתייחסים אל העולם סביבנו. כאשר אנו לומדים לשחרר את הצורך שלנו לשלוט, להגדיר ולשנות דברים, אנו מגלים שלווה פנימית והרמוניה עם המציאות. עם זאת, חשוב להבין שלקבל את המציאות אין פירושו להיכנע אליה באופן פסיבי, אלא לפעול מתוך חוכמה, חמלה והבנה עמוקה של הדרך הטבעית של הדברים.


בעולם המודרני, תובנות מהטאו עשויות לסייע לנו להתמודד עם אתגרי החיים בצורה מאוזנת ובריאה יותר. על ידי טיפוח מודעות לרגע הנוכחי, קבלה של השינויים הבלתי נמנעים, ויצירת הרמוניה בין הניגודים בחיינו, נוכל למצוא שלווה, סיפוק ומשמעות אמיתית. התורה הטאואיסטית מזכירה לנו שהחיים הם מסע מתמשך של למידה, צמיחה והסתגלות, ושהדרך אל האושר והסיפוק עוברת דרך ההתמזגות שלנו עם הזרימה הטבעית של החיים.



גישה חדשה להבנת המציאות



הטאואיזם והיין-יאנג מציעים פרספקטיבה ייחודית על העולם, המאתגרת את התפיסות המקובלות של המציאות. בבסיס הגישה הזו עומד מושג הטאו, המתאר את הדרך האמיתית, את המהות העמוקה של הקיום. הטאו הוא מציאות דינמית ומורכבת, החומקת מהגדרה במונחים של השפה והמחשבה האנושית. זוהי הזמנה לראייה חדשה של העולם, המכירה באחדות ההדדית של כל הדברים ובטבע המשתנה של החיים.


הטאו: מעבר למגבלות השפה


הדאו דה ג'ינג, הטקסט המרכזי של הטאואיזם, מדגיש את חוסר היכולת של המילים לתאר באופן הולם את המציאות. השפה, מעצם טבעה, יוצרת הבחנות והפרדות מלאכותיות, המעוותות את תפיסתנו את העולם. כאשר אנו משתמשים במילים כדי להגדיר ולהסביר את הטאו, אנו למעשה מצמצמים את המורכבות העצומה של הקיום לכדי מושגים מוגבלים ופשטניים. הטאו, בהיותו המהות האולטימטיבית, חומק מכל ניסיון להכיל אותו בגבולות של השפה.


המציאות כאחדות דינמית


על פי הטאואיזם, המציאות היא שלמות אחת הרמונית, המורכבת ממגוון היבטים וניגודים. עקרון היין-יאנג ממחיש את הקשר ההדוק והאינטראקציה המתמדת בין הכוחות המנוגדים, כגון אור וחושך, זכר ונקבה, פעילות ומנוחה. הניגודים הללו אינם נפרדים או מנותקים זה מזה, אלא מהווים חלקים משלימים של אותה מציאות דינמית. ההבנה של האחדות הבסיסית הזו מאפשרת לנו להתעלות מעל הניגודים לכאורה ולראות את הקשר העמוק שמאחד את כל הדברים.


החוק היחיד: אין חוקים קבועים


הטאואיזם מלמד אותנו כי החוק היחיד הוא שאין חוקים קבועים ובלתי משתנים. המציאות נמצאת בתנועה מתמדת, והיאחזות בעקרונות נוקשים או בציפיות קבועות רק תגביר את הסבל שלנו. החוכמה האמיתית טמונה בקבלת אי-הוודאות והשינוי כחלק בלתי נפרד מהחיים. במקום לנסות לכפות סדר או שליטה על המציאות, עלינו ללמוד להתמסר לזרימה הטבעית של הדברים, מתוך גמישות והסתגלות.


קבלה וחמלה: יסודות החיים על פי הטאו


לחיות בהתאם לעקרונות הטאו והיין-יאנג דורש מאיתנו לפתח מודעות עמוקה יותר לאחדות ההדדית של כל הישויות והתופעות. זוהי הזמנה לאמץ גישה של קבלה וחמלה כלפי כל ההיבטים של הקיום, ללא שיפוטיות או הגדרות מגבילות. באמצעות טיפוח תודעה רחבה ומכילה, אנו יכולים להשתחרר מהמאבקים והקונפליקטים הפנימיים, ולחוות תחושה עמוקה של שלווה ושחרור. קבלת הטבע הדינמי של המציאות מאפשרת לנו להתמסר לתהליכי ההתהוות וההתפוגגות המתמשכים, מתוך הכרה בחוסר הקביעות של כל הדברים.


פשטות וספונטניות: המפתח לחיים הרמוניים


ההוראות של הטאו מדגישות את חשיבותן של פשטות, צניעות וספונטניות. במקום לרדוף אחר מורכבות, עושר חומרי או מעמד חברתי, עלינו לחתור לחיים המבוססים על צרכים אמיתיים ועל חיבור לטבע הפנימי שלנו. החוכמה הטאואיסטית מעודדת אותנו לחיות בהתאם לאינטואיציה ולחוכמה הפנימית, תוך כדי ויתור על מאבקי כוח והישגיות. הפעולה הנכונה, על פי גישה זו, נובעת מתוך "אי-עשייה" (ву-вей), כלומר, מתוך הקשבה והתאמה לקצב הטבעי של הדברים, ללא התערבות מיותרת או כפייה.


היין-יאנג: קבלת הניגודים כחלק מהשלם


עקרון היין-יאנג ממחיש את הדינמיקה המתמדת של ניגודים משלימים בכל היבט של המציאות. במקום לראות בהם כוחות מנוגדים או מתחרים, הטאואיזם מלמד אותנו לקבל את נוכחותם ההכרחית ואת תפקידם ההרמוני בתוך השלם. כל קוטב מכיל בתוכו את הזרע של הקוטב המנוגד לו, והם נמצאים במחזוריות מתמדת של השתנות והתמרה הדדית. הבנת המשחק הדינמי הזה של הניגודים מאפשרת לנו לחיות בהרמוניה עם הטבע ועם עצמנו, מתוך קבלה של המורכבות והשינוי כחלק בלתי נפרד מהחיים.


מסע אל עבר מודעות וחופש פנימי


החיים על פי עקרונות הטאו והיין-יאנג מהווים מסע מתמשך של התפתחות והעמקת המודעות. זהו תהליך של שחרור הדרגתי מהתפיסות המגבילות, מהשיפוטיות ומההיאחזויות שמונעות מאיתנו לחוות את המציאות בצורתה הטהורה והבלתי אמצעית. ככל שאנו מטפחים קבלה עצמית, חמלה והרמוניה פנימית, אנו מגלים שחרור מהסבל ותחושה עמוקה יותר של שלווה וסיפוק. המסע הזה דורש אומץ להתמודד עם אי-הוודאות, פתיחות לשינוי וכנות עם עצמנו. אך הפירות של תהליך זה הם תובנות מעמיקות, חופש פנימי ויכולת לחיות את החיים במלואם.


שילוב הטאו בחיי היומיום


ליישם את החוכמה של הטאו והיין-יאנג בחיי היומיום יכול להיות מאתגר בהינתן המבנים והציפיות של החברה המודרנית. עם זאת, ישנן דרכים רבות לשלב את העקרונות הללו בהדרגה ובאופן מעשי. למשל, טיפוח מודעות קשובה יכול לעזור לנו להיות נוכחים ברגע ולהגיב לאירועים בצורה מאוזנת ורגועה יותר. פיתוח חמלה וקבלה כלפי עצמנו וכלפי אחרים יכול לשפר את מערכות היחסים שלנו ולהפחית קונפליקטים. אימוץ אורח חיים פשוט יותר, המבוסס על צרכים אמיתיים, יכול לשחרר אותנו מלחצים מיותרים ולאפשר לנו להתמקד בדברים החשובים באמת. כל צעד קטן לקראת חיים מאוזנים והרמוניים יותר הוא תרומה משמעותית למסע האישי והקולקטיבי שלנו.


סיכום: הזמנה לחקור את המציאות מנקודת מבט חדשה


התורות של הטאו והיין-יאנג מספקות פרספקטיבה ייחודית ועמוקה על המציאות, המאתגרת את התפיסות הרגילות שלנו על העולם ועל עצמנו. הן מזמינות אותנו להשתחרר מהמגבלות של המחשבה הליניארית והשפה, ולאמץ ראייה הוליסטית יותר של הקיום. באמצעות טיפוח מודעות, קבלה, חמלה והרמוניה פנימית, אנו יכולים ללמוד לחיות בהתאמה עם הטבע המשתנה והמורכב של המציאות, ולגלות שחרור מהסבל ותחושה עמוקה של שלמות. המסע הזה דורש אומץ, פתיחות ונכונות להתמודד עם אי-הוודאות, אך הוא מציע הזדמנות יוצאת דופן להעמיק את ההבנה שלנו את החיים ואת מקומנו בתוך השלם המופלא הזה.


הדרך להרמוניה ושלווה פנימית


הבנת תורת הטאו


הטאו, או הדאו, היא פילוסופיה רוחנית עתיקה שמקורה בסין העתיקה. פילוסופיה זו מתמקדת בחיפוש אחר דרך חיים נכונה ומאוזנת, המובילה להרמוניה פנימית וחיצונית. עיקרי התורה הטאואיסטית נובעים מתוך ההבנה שהמפתח לחיים מספקים ושלווים טמון בהתמזגות עם הטבע והזרימה הטבעית של היקום. לפי הטאו, כאשר אנו מקבלים את המציאות כפי שהיא, ללא ניסיון לשנות או לשלוט בה, אנו מגלים את הדרך האמיתית לחיים מלאי משמעות.


Wu-Wei - אמנות הפעולה ללא מאמץ


מושג מרכזי בתורת הטאו הוא ה-Wu-Wei, שניתן לתרגם כ"אי-עשייה" או "פעולה ללא מאמץ". עיקרון זה מתייחס למצב שבו אדם פועל בהתאמה מלאה לטבע ולקצב הטבעי של הדברים, ללא התנגדות או מאבק. כאשר אנו מאמצים את גישת ה-Wu-Wei, אנו לומדים להיות קשובים לסביבה ולהגיב באופן אינטואיטיבי ומדויק לאתגרים ולהזדמנויות שהחיים מזמנים לנו. במקום להשקיע אנרגיה במלחמה נגד הבלתי נמנע, אנו זורמים עם הזרם ומוצאים דרכים יצירתיות להתקדם בהרמוניה עם העולם סביבנו.


החיים בהווה - השתחררות מהיאחזות בעבר ובעתיד


תורת הטאו מדגישה את החשיבות של חיים בהווה ובכאן ועכשיו. לעתים קרובות, אנו נוטים להיות נתונים במחשבות על העבר או בדאגות לגבי העתיד, ובכך מפספסים את ההזדמנויות והחוויות שהרגע הנוכחי מציע לנו. הטאו מלמד אותנו לשחרר את ההיאחזות המנטלית בזמנים שחלפו או בתרחישים עתידיים, ולהתמקד במה שמתרחש בפועל סביבנו. על ידי טיפוח מודעות קשובה והערכה לחיים כפי שהם מתגלים ברגע זה, אנו יכולים למצוא שלווה, שמחה ומשמעות עמוקה יותר בהוויה האנושית שלנו.


קבלת המציאות והסתגלות לשינויים


עוד עיקרון חשוב בפילוסופיה הטאואיסטית הוא הצורך לקבל את המציאות כפי שהיא ולהסתגל לשינויים הבלתי נמנעים שהחיים מביאים עמם. לעתים קרובות, אנו מבלים אנרגיה רבה בניסיון לשנות או לשלוט בנסיבות חיינו, במקום לעבוד עם מה שיש ולהתאים את עצמנו למציאות המשתנה. הטאו מזמין אותנו לאמץ גישה גמישה יותר כלפי החיים, לפתח חוסן רגשי ויכולת הסתגלות. כאשר אנו לומדים לקבל את מה שאיננו יכולים לשנות, ולהתמקד במה שנמצא בשליטתנו, אנו מגלים חופש פנימי ויכולת התמודדות טובה יותר עם האתגרים שבדרכנו.


היין והיאנג - האיזון בין ניגודים משלימים


תפיסה מרכזית נוספת בהגות הטאואיסטית היא הדינמיקה של היין והיאנג, שני כוחות מנוגדים אך משלימים המרכיבים את המציאות. על פי תורה זו, כל דבר ביקום מכיל בתוכו את שני ההיבטים הללו, הנמצאים בתנועה ובאינטראקציה מתמדת זה עם זה. לדוגמה, אור וחושך, חום וקור, זכר ונקבה - כל אלה הם ביטויים של היין והיאנג. המטרה איננה לבטל או להכחיד את אחד הקטבים, אלא להכיר בקיומם ההכרחי של שניהם ולחתור לאיזון דינמי ביניהם. כאשר אנו לומדים לקבל ולכבד את הניגודים בחיינו, אנו מגלים הרמוניה ושלמות הנובעות מתוך ההבנה של האחדות הבסיסית המונחת ביסודם.


החיבור אל הטבע והחוכמה הטמונה בו


תורת הטאו רואה בטבע מקור השראה והדרכה לחיים נכונים ומאוזנים. באמצעות התבוננות קשובה בעולם הטבעי, אנו יכולים ללמוד רבות על עצמנו ועל החוקים האוניברסליים המעצבים את המציאות. הטאו ממליץ לנו לאמץ את התכונות של יסודות הטבע - הזרימה הרכה והעקבית של המים, הגמישות והעמידות של העצים, השקט והיציבות של האדמה. על ידי חיבור מחודש לחוכמה הטבעית הטמונה בנו ובעולם סביבנו, אנו יכולים למצוא הדרכה פנימית ולעצב חיים הרמוניים ומספקים יותר. הטבע מזכיר לנו שהכל נמצא בתנועה מתמדת ושינוי בלתי פוסק, ושהדרך הטובה ביותר להתנהל בעולם היא להסתגל ולהתפתח יחד עם השינויים הללו.


השפעת הטאו על התרבות והמסורת הסינית


התפיסה הטאואיסטית השפיעה באופן עמוק על מגוון רחב של תחומים בתרבות ובמסורת הסינית. באמנות הסינית, למשל, ניתן לראות את השימוש המושכל בחלל הריק כחלק אינטגרלי מהקומפוזיציה, המשקף את חשיבות האיזון והיחסים ההרמוניים בין הדברים. ברפואה הסינית המסורתית, המטרה היא לשמור על זרימה חופשית של האנרגיה החיונית (צ'י) בגוף, ובכך לקדם בריאות אופטימלית ושיווי משקל פנימי. גישות אלו ואחרות מבוססות על ההבנה הטאואיסטית שהכל קשור ומחובר, ושקיומנו תלוי ביחסי הגומלין העדינים בין הכוחות השונים הפועלים בתוכנו ומסביבנו.


מודעות ונוכחות - מפתחות לחיים על פי הטאו


כדי ליישם את עקרונות הטאו בחיי היומיום, יש לטפח מודעות ונוכחות קשובה. כאשר אנו מפתחים תשומת לב מודעת לחוויות ולתחושות שלנו בהווה, אנו יכולים להתחבר טוב יותר לחוכמה הפנימית ולאינטואיציה הטבעית שלנו. זה כולל הקשבה לגוף, לרגשות ולצרכים האמיתיים שלנו, במקום לפעול באופן אוטומטי או מתוך הרגלים ודפוסי חשיבה ישנים. ככל שנהיה מודעים יותר לעצמנו ולסביבתנו, כך נוכל לקבל החלטות מושכלות יותר, להגיב בחמלה לאתגרים שבדרכנו, וליצור חיים הרמוניים ומספקים יותר עבור עצמנו ועבור הסובבים אותנו.


שחרור הצורך לשלוט והיפתחות לשינוי


תהליך מרכזי בהליכה בדרך הטאו הוא שחרור הצורך שלנו לשלוט בכל ההיבטים של החיים. כאשר אנו נאחזים בתוצאות מסוימות או בציפיות נוקשות, אנו יוצרים לעצמנו מתח וסבל מיותרים. הטאו מזמין אותנו לפתח אמון בזרימה הטבעית של החיים, ולהניח לדברים להתפתח בקצב ובאופן המתאימים להם. במקום להילחם בשינויים או לנסות למנוע אותם, אנו לומדים לקבל אותם כחלק בלתי נפרד מהמציאות הדינמית של הקיום. על ידי שחרור השליטה והיפתחות להתנסויות חדשות, אנו מאפשרים לעצמנו לצמוח, להתפתח ולגלות משמעות עמוקה יותר בחיינו.


הרלוונטיות של הטאו בעולם המודרני


למרות שמדובר בפילוסופיה עתיקה, לתובנות של הטאו יש ערך רב גם בעולם המודרני המורכב והמאתגר שבו אנו חיים. כיום, רבים מאיתנו מוצאים את עצמם נתונים בלחצים ובדרישות מתמשכות, ומתמודדים עם תחושות של ניכור, חוסר שביעות רצון וחיפוש אחר משמעות. החוכמה הטאואיסטית מציעה דרך חלופית להתבונן על החיים, המדגישה איזון, קבלה עצמית והרמוניה עם העולם הטבעי. על ידי יישום עקרונות כמו Wu-Wei, קבלת המציאות והתמקדות בהווה, אנו יכולים למצוא שלווה ויציבות פנימית גם בתוך המערבולת של החיים המודרניים.


יישום הטאו לצמיחה אישית ואושר


בסופו של דבר, תורת הטאו היא הזמנה למסע של גילוי עצמי, צמיחה והגשמה. הדרך להבנה עמוקה יותר של עצמנו ושל העולם עוברת דרך הסרת השכבות של מחשבות, רגשות והרגלים מוגבלים, וחשיפת הטבע האמיתי והאותנטי שלנו. ככל שאנו מתיישרים עם העקרונות של הטאו, אנו מגלים שמחה, שלווה ותחושת שייכות הנובעות מתוך ההתחברות שלנו לזרימה הטבעית של החיים. בסופו של דבר, המסע הרוחני והפילוסופי שהטאו מציע הוא חתירה מתמדת לאיזון, חמלה ואהבה - כלפי עצמנו, זולתנו והעולם כולו.




תובנות מרכזיות מתוך חכמת הטאו:


1. המציאות היא מורכבת ורבת פנים, ולא ניתן להגדיר אותה במילים.

2. הטאו, הדרך האמיתית, היא דינמית ומשתנה תמיד, ולא ניתנת להגדרה.

3. ברגע שמשתמשים במילים כדי להגדיר את המציאות, נוצרת הפרדה מלאכותית בין הדברים.

4. החוק היחיד הוא שאין חוקים - המציאות היא מערכת מורכבת ובלתי מוגדרת.

5. המציאות האמיתית היא החוויה הישירה שלנו, ללא הגדרות ותיוגים.

6. המטרה היא לכוון את תשומת הלב שלנו לקלוט את המציאות כפי שהיא, ללא שיפוט.

7. הכל אחד - אין הפרדה אמיתית בין הדברים, הכל חלק מכוליות אחת גדולה.

8. השינוי המתמיד הוא המהות של הטאו, ואין טעם לנסות להגדיר או לקבע דברים.

9. הדרך לחיות על פי הטאו היא לזרום עם המציאות המשתנה, ולא לנסות לשלוט בה.

10. החיים על פי הטאו דורשים קבלה של המורכבות והעמימות של המציאות, ללא ניסיון להגדיר או לפשט אותה.

11. אל תנסה לעצב את ילדיך, תן להם להיות מי שהם. אם הם מנסים לעצב אותך, פשוט חייך אליהם.

12. החכם חי ב-Wu-Wei. הוא פועל עם העולם, הולך בתוכו מבלי לנסות לשנותו או לעצבו.

13. אתה עושה את ההווה, את הכאן ועכשיו. אין מטרה בהמשך, אין זיכרונות מהעבר או תכנונים לעתיד.

14. החיים לא בנויים באופן שניתן להגדיר אותם במילים. עלינו לקבל את המציאות כפי שהיא.

15. הטאו רואה את גוף האדם כמערכת של מרידיאניים ואנרגיות שיש לאפשר להן לזרום בחופשיות.

16. ההבדל בין להיכנע למציאות לבין לקבל אותה הוא תחילת הדרך הנכונה בטאו.

17. במצב טבעי, על פי הטאו, אנשים לא אמורים לחלות במחלות כמו סרטן.

18. ההגדרה העצמית מגבילה אותנו. ככל שנגדיר פחות, נקבל יותר ונחיה בהתאם לטאו.

19. הדרך הנכונה היא לא לנסות לשנות או לעצב את המציאות, אלא להתאים את עצמנו אליה.

20. תורת היין והיאנג משפיעה על תחומים רבים בחיים המודרניים, כמו תזונה, בריאות ועיצוב המרחב.


"חיים על פי הטאו פירושם חיים בהרמוניה עם הטבע ועם עצמך." (ג'ואנג דזה)

עצות מעשיות מחוכמת הטאו:


1. קבלו את המציאות כפי שהיא, מבלי לנסות לשנות או להגדיר אותה.

2. הימנעו משימוש יתר במילים ובהגדרות, והתמקדו בחוויה הישירה.

3. זכרו שהכל נמצא בשינוי מתמיד, ואין טעם להיאחז בדפוסים או בציפיות קבועות.

4. פתחו את עצמכם לריבוי הפנים והמורכבות של המציאות, מבלי לנסות לפשט אותה.

5. טפחו מודעות לאחדות הבסיסית של כל הדברים, מעבר להפרדות המלאכותיות שיוצרות המילים.

6. תרגלו זרימה עם החיים והתמסרות לטאו, מתוך אמון שהדברים מתפתחים בדרכם הטבעית.

7. הרשו לעצמכם להיות מי שאתם באמת, מבלי לנסות להתאים את עצמכם לציפיות של אחרים.

8. חיו בהווה, בכאן ועכשיו, מבלי להיתפס לעבר או לחיות למען העתיד בלבד.

9. קבלו את המציאות כפי שהיא, גם אם היא לא תואמת את הציפיות או הרצונות שלכם.

10. חפשו דרכים לאפשר לאנרגיה החיונית שלכם לזרום בחופשיות, ללא חסימות או הפרעות.

11. זכרו שהמחשבה והדיבור יוצרים מציאות. הימנעו מהגדרות והכללות מיותרות.

12. התבוננו בטבע והשתדלו ללמוד ממנו כיצד להתנהל בחיים בצורה הרמונית ומאוזנת יותר.



מנטרות לדיבור עצמי:


1. במקום לומר "אני צריך/ה שליטה מלאה על החיים שלי", נסו לומר: "אני סומך/ת על זרימת החיים ומקבל/ת את מה שמתרחש".

2. במקום לומר "אני חייב/ת להבין הכל", נסו לומר: "אני מקבל/ת את המורכבות והעמימות של המציאות, ובוחר/ת להתמקד בחוויה הישירה".

3. במקום לומר "אני מפחד/ת משינויים", נסו לומר: "אני מקבל/ת את השינוי כחלק בלתי נפרד מהחיים, ובוחר/ת להסתגל בגמישות".

4. במקום לומר "אני מוגדר/ת על ידי ההישגים והתארים שלי", נסו לומר: "אני יודע/ת שאני הרבה מעבר להגדרות ולתיוגים, ובוחר/ת לחיות מתוך מהותי האמיתית".

5. במקום לומר "אני צריך/ה להילחם כדי להשיג את מה שאני רוצה", נסו לומר: "אני זורם/ת עם החיים בהרמוניה ומאמין/ה שהדברים הנכונים יגיעו בזמן הנכון".



שאלות מעוררות מחשבה:


1. כיצד התפיסות של הטאו יכולות לשנות את הדרך שבה אנו תופסים את העולם סביבנו?

2. באילו תחומים בחיינו אנו נוטים להשתמש יתר על המידה במילים ובהגדרות, ואיך זה משפיע על החוויה שלנו?

3. מה יכולים להיות האתגרים בקבלת גישה של זרימה והתמסרות לחיים, בהשוואה לגישה של שליטה וניסיון לשנות את המציאות?

4. כיצד נוכל לשלב את ההבנה של האחדות הבסיסית של כל הדברים עם הצורך שלנו בהבחנה ובהגדרה בחיי היומיום?

5. איך נראים חיים שמתנהלים בהתאם לעקרונות הטאו, ומה עשויות להיות ההשפעות של חיים כאלה על הסביבה והחברה?



בחן את תודעתך:


1. האם אתם מוכנים לאמץ גישה של קבלה וזרימה עם המציאות, גם כאשר היא אינה תואמת את הציפיות או הרצונות שלכם?

2. כיצד תוכלו להתחיל להפחית את ההיאחזות שלכם בהגדרות ובתיוגים, ולהתמקד יותר בחוויה הישירה של הרגע?

3. באילו דרכים תוכלו לטפח מודעות רבה יותר לאחדות ולקשר ההדדי בין כל הדברים בחיים שלכם?

4. מהם הצעדים הקטנים שתוכלו לנקוט כדי להביא יותר גמישות ופתיחות כלפי השינויים המתמידים בחיים?

5. כיצד תוכלו להתחיל ליישם את עקרונות הטאו בהחלטות היומיומיות שלכם, בבחירת הפעולות והתגובות שלכם למצבים שונים?


יין ויאנג | שלמות אחת הרמונית, המורכבת מניגודים ומהיבטים מגוונים | ד"ר מזרחי אברהם מייסד מכללת טאותרפיה

コメント


bottom of page