ביל וילסון היה מלא הערכה לקרל יונג על גישתו אל ההתמכרות לאלכוהול ועל גישתו לנפש האדם, ביל ראה בו בניגוד לפרויד אדם שהבין את רזי ההתמכרות ונפש האדם בעל חמלה רבה והבנה שיש צורך לפתח גישה ייחודית חדשה יצירתית לבני אדם ומה שלימים ביל יעשה עם גישתו 12 הצעדים כפיסכותרפיה להמונים.
מכתבו של ביל וילסון לקרל יונג | ד"ר מזרחי אברהם מייסד מכללת טאותרפיה
קורס 12 הצעדים במכללה המובילה בישראל
לימודי פסיכותרפיה הוליסטית ממוקדת טראומה והתמכרויות
מרכז יום לטיפול בטראומה והתמכרויות, חוסר תפקוד וחוסר איזון נפשי
אל ד"ר יונג היקר:
23 יוני בשנת 1961
מכתב הערכה גדול זה היה צריך להיכתב מזמן.
הרשה לי להציג את עצמי לראשונה כ ביל וילסון, מייסד שותף של האגודה לאלכוהוליסטים אנונימיים. למרות שבטח שמעת עלינו, אני בספק אם אתה מודע לכך ששיחה מסוימת שניהלת פעם עם אחד המטופלים שלך, מר רולנד האזרד, בראשית שנות השלושים, מילאה תפקיד קריטי בייסוד החברותא של אלכוהוליסטים אנונימיים.
אף על פי שרולנד הלך לעולמו מזמן, ההיזכרות מחווייתו המדהימה כשהוא נמצא תחת הטיפול אצלך הפכה ללא ספק לחלק מההיסטוריה של AA. הזיכרון שלנו להצהרותיו של רולנד על חווייתו איתך כפי שהוא תיאר אותם כדלקמן:
לאחר שמוצו האמצעים האחרים להחלמה מהאלכוהוליזם שלו, וזה היה בערך בשנת 1931 שהוא הפך למטופל שלך. אני מאמין שהוא נשאר בטיפולך אולי במשך שנה. הערצתו כלפיך הייתה חסרת גבולות, והוא הותיר בך תחושה של הרבה ביטחון.
למרבה הצער הגדול של כולנו, הוא חזר במהרה לשיכרון. בטוח שאתה היית "בית המשפט של המוצא האחרון", הוא שב שוב לטיפולך. לאחר מכן הלך בעקבות השיחה ביניכם שעתידה הייתה להפוך לחוליה הראשונה בשרשרת האירועים שהובילה להקמתו של אלכוהוליסטים אנונימיים.
ההיזכרות שלי מהסיפור שלו על אותה שיחה היא זו: ראשית, אמרת לו בכנות על חוסר התקווה שלו, בכל הנוגע לכל טיפול רפואי או פסיכיאטרי נוסף. אמירה כנה וצנועה זו שלך הייתה מעל לכל ספק אבן היסוד הראשונה עליה נבנתה מאז החברה שלנו.
כאשר אמירה כזו מגיעה מכיוון של פסיכיאטר דגול כמוך, כזה שהוא כל כך סמך עליו והעריץ אותו, ההשפעה עליו הייתה עצומה. כששאל אותך אז אם יש תקווה אחרת, אמרת לו שאולי יש, בתנאי שיוכל להפוך את עורו, שיעבור מהפך רוחני, מעין חוויה רוחנית או דתית - בקיצור, סוג של גיור אמיתי.
ציינת כיצד חוויה כזו, אם אדם עובר אותה, עשויה להרחיב את נקודת מבטו מחדש כאשר שום דבר אחר לא יכול היה לעשות זאת בעבר. אך עם זאת הזהרת, כי אף שחוויות כאלה הביאו לעיתים להתאוששות בקרב מספר אלכוהוליסטים, הן בכל זאת היו נדירות יחסית. המלצת לו להתמקם במקום שיש בו אווירה דתית ולקוות לטוב.
אני מאמין שזו הייתה עצת העצה שלך.
זמן קצר לאחר מכן הצטרף מר רולנד לקבוצות אוקספורד, תנועה אוונגליסטית שהייתה אז בשיא הצלחתה באירופה, ואתה ללא ספק מכיר אותה. אתה זוכר את הדגש הגדול שלהם על עקרונות החשבון נפש העצמי, הווידוי, ההשבה, והתמסרות של עצמך לשירות אחרים. הם הדגישו מאוד גם מדיטציה ותפילה. בסביבה הזו מצא רולנד חווית הטרנספורמציה ששחררה אותו לעת עתה מהכפייה שלו לשתות.
כשחזר לניו יורק, הוא הפך להיות פעיל מאוד עם "O.G." כאן, בהנהגתו של איש דת אפיסקופלי, ד"ר סמואל שומייקר. דוקטור שומייקר היה ממקימי התנועה ההיא, והייתה אישיות עוצמתית שנשאה כנות והשראה עצומה.
באותה תקופה (1932-34) קבוצות אוקספורד כבר עזרה למספר אלכוהוליסטים, ורולנד חש כי הוא יכול במיוחד להזדהות עם הסובלים הללו, הוא הפנה את תשומת ליבו לעזרתם של אחרים. אחד מאותם סיכויים להיות חבר ותיק שלי, אדווין ט ("אייבי") חבר יקר שלי.
אני בינתיים הייתי שקוע עמוק באלכוהוליזם ואז בנובמבר 1934 הכנסתי את עצמי עם התחייבות פנימית להפסיק לשתות. למרבה המזל הייתי תחת טיפולו של רופא - ד"ר ויליאם סילקוורת '- שהיה מסוגל להפליא להבין אלכוהוליסטים.
אבל בדיוק כמו שאתה וויתרת על רולנד, כך גם הוא ויתר עלי. זו הייתה התיאוריה שלו כי לאלכוהוליזם היו שני מרכיבים - אובססיה שהכריחה את הסובל לשתות בניגוד לרצונו ועניין נוסף שהוא העלה, היה קושי כלשהו של חילוף חומרים שהוא מכנה אז אלרגיה.
הכפייה של האלכוהוליסט הבטיחה כי שתיית האלכוהוליסט תימשך, והאלרגיה דאגה שהסובל יתדרדר לבסוף, עד שמוחו ישתבש או ימות. אף על פי שהייתי אחד הבודדים שהוא חשב שאפשר לעזור, הוא סוף סוף נאלץ לספר לי על חוסר התקווה שיש במקרה שלי;
גם אני הייתי צריך להיות כלוא. בעיניי זו הייתה מכה לפנים הוכיתי בהלם מהודעתו של הרופא. כשם שרולנד היה מוכן לחוויית הרוחנית שלו על ידך, כך הכין אותי ידידי הנפלא, דוקטור סילקוורת לעבור התמרה רוחנית.
לאחר ששמע על מצוקתי, הגיע ידידי אייבי תאצ'ר לראות אותי בבית שלי שם שתיתי לשוכרה. אז היה זה נובמבר 1934. בעיני אייבי היה חסר תקנה וסימנתי אותו כמקרה של חסר תקנה. יחד עם זאת, הוא היה במצב מאוד ברור של "שחרור רוחני", שבשום פנים ואופן לא יכול היה להסביר את את האסוציאציה בה היה לזמן קצר מאוד עם קבוצות אוקספורד. אולם מצב השחרור הברור הזה, המובחן מהדיכאון הרגיל, וזה היה משכנע להפליא.
שוב חזרתי לטיפולו של ד"ר סילקוורת', שם הייתי יכול להתפכח שוב וכך לקבל מבט ברור יותר על חוויית השחרור של חברי, ועל גישתו של רולנד האזרד אליו.
התנקיתי שוב מאלכוהול, מצאתי את עצמי בדיכאון נורא. נראה לי שזה נגרם בגלל חוסר יכולתי להשיג את האמונה ולו הקלה ביותר. אייבי ביקר אותי שוב וחזר על הנוסחאות הפשוטות של קבוצות אוקספורד. זמן קצר אחרי שהוא עזב אותי נכנסתי לדיכאון עמוק עוד יותר.
בייאוש מוחלט
בייאוש מוחלט קראתי "אם יש אלוהים, אני מבקש שיראה את עצמו." מיד הגיעה אלי הארה של השפעה ומימדים אדירים, משהו שניסיתי מאז לתאר בספר "אלכוהוליסטים אנונימיים" וב-12 הצעדים 12 המסורות.
טקסטים בסיסיים שאני שולח לך.
השחרור שלי מאובססיית האלכוהול היה מיידי. מיד ידעתי שאני אדם חופשי. זמן קצר לאחר התנסותי, ידיד אייבי הגיע לבית החולים, הביא לי עותק של "החוויה הדתית לסוגיה" של ויליאם ג'יימס.
הספר הזה נתן לי את ההבנה שלרוב חוויות הרוחניות בהם יש קונברסיה, המרה רוחנית, לא משנה מה מגוון שלהן, יש מכנה משותף לקריסת אגו בעומק החוויה. הפרט עומד אז בפני דילמה בלתי אפשרית.
במקרה שלי הדילמה נוצרה בגלל השתייה הכפייתית שלי והתחושה העמוקה של חוסר התקווה העמיקה מאוד על ידי הרופא שלי. זה העמיק עוד יותר על ידי ידידי האלכוהוליסט כשהכיר לי את פסק הדין שלך על חוסר התקווה בכבוד לרולנד האזרד.
בעקבות התנסותי הרוחנית הגיע אליי חזון של חבורת אלכוהוליסטים, שכל אחד מהם מזדהה ומעביר את החוויה שלו לאחרים שסובלים. אם כל סובל היה מביא את הבשורה על חוסר התקווה המדעית של האלכוהוליזם לכולם היה סיכוי מחדש, ייתכן שהוא יוכל להניח את היסודות עבור אחרים ופתח לחוויה רוחנית משנה חיים.
מושג זה התגלה כבסיס להצלחה כזו שהשיגה מאז אלכוהוליסטים אנונימיים.
זה הפך את חוויות ההמרה – הקונברסיה שעליו דיווח וויליאם ג'יימס - כמעט בסיטונאות. ההחלמה המתמשכת שלנו ברבע המאה האחרונה מונה כ -300,000. באמריקה וברחבי העולם יש כיום 8,000 קבוצות AA.
אז לך, לד"ר סנדלר מקבוצות אוקספורד, לוויליאם ג'יימס, ולרופא שלי, ד"ר סילקוורת ', אנחנו מאלכוהוליסטים אנונימיים חייבים תודות רבות על התועלת האדירה הזו שהבאתם אל חיינו.
כפי שתוכלו לראות בבירור, שרשרת האירועים המדהימה הזו למעשה החלה מזמן בחדר הייעוץ שלכם, והיא הבסיס הישיר למהפכה עולמית בטיפול בהתמכרויות וזה נבע מהענווה הבלתי נתפסת שלכם ותפישתכם וההבנה העמוקה שהייתה לכם.
רבים מחברי ה- AA הם סטודנטים לכתבים שלך מר יונג, וגם אני עבדך הנאמן קורא אותם בשקיקה. בגלל ההכרה שלך שהאדם הוא הרבה יותר מסתם כימיקל של אינטלקט, של פרשנות רגשית בשני דולרים, חיבבת אותנו במיוחד על הפוטנציאל הקיים בנו.
כיצד גדלה החברה שלנו, היא פיתחה את המסורות שלה לאחדות, ובנתה את תפקודה, תראה בטקסטים ובחוברת הקונטרס שאני שולח אליך.
כמו כן, יעניין אותך ללמוד כי בנוסף ל"חוויה הרוחנית", אנשי AA רבים מדווחים על מגוון גדול של תופעות נפשיות, שמשקלן המצטבר משמעותי מאוד. חברים אחרים - בעקבות החלמתם ב- AA - נעזרו רבות בידע של ובתרגולים שלך. מעטים ואני ביניהם הסתקרנו מה "מהטאו טה צ'ינג "וההיכרות המדהימה שלך עם אותה יצירה.
אנא דע לך, כי מקומך בחיבה, ובתולדות האגודה שלנו, אינו דומה לאף גורם אחר.
תודה רבה לך,
ביל ווילסון
מייסד שותף אלכוהוליסטים אנונימיים
"יש בכוחן של מילים להרוס או לתקן ולרפא. כאשר מילים הן גם אמיתיות וגם חביבות ומעודדות, בכוחן לשנות את עולמנו."
לאור התיאור של המכתב, ניתן להציע מספר המלצות:
1. היכרויות רוחניות: העצה להכיר ולהתמקד בתהליך הרוחני כחלק מתהליך ההחלמה מהאלכוהוליזם. כמו כן, המלצה למעקב אחרי דרכים אלטרנטיביות ורוחניות כמו מדיטציה ותפילה.
2. תמיכה קהילתית: חשיבותה של תמיכה מקהילה דתית או רוחנית, והתפתחות הקהילה ככלי להתמודדות ולהחלמה.
3. התמקדות בשינוי רוחני: חשיבותה של התמקדות בשינוי פנימי כחלק מתהליך ההתמודדות עם האלכוהוליזם, והשפעתו החיובית על התהליך.
4. מעורבות בקהילה: הקידום והנכונות להיעזר במערכות תמיכה קהילתיות, כגון אלכוהוליסטים אנונימיים (AA) או קהילה דתית, כחלק מתהליך ההתמודדות עם האלכוהוליזם.
5. הכרה באפשרות לשינוי: העצה להכיר ולהאמין באפשרות שינוי רוחני והתמודדות עם האלכוהוליזם, והתמקדות באפשרות זו ככלי להתמודדות והחלמה.
מנטרות של ד"ר מזרחי אברהם
כמובן, הנה מספר מנטרות שעשויות להיות מועילות בהתמודדות עם האלכוהוליזם ובמסע ההתחלמות:
1. קבע מטרות ברורות: הגדר מטרות ברורות ומדויקות לעצמך בקשר להתמודדות עם האלכוהוליזם ולהתחלמותך.
2. שמור על תוכנית טיפול: כיצד תתמודד בעת ניסיון חזרתך לשתות? התכנן מראש פעולות ואפשרויות טיפול למקרה כזה.
3. מצא תמיכה מסביב: זה חשוב להיות מוקף באנשים שיתמכו בך במסעך להתמודדות והתחלמות.
4. שמור על עצמך ברגעים קשים: למד טכניקות נשימה, מדיטציה או יוגה שיכולות לסייע לך לשמור על רגישות ולהתמודד עם רגעי מתח.
5. תזכורות חיוביות: השתמש במשפטים חיוביים או מנטרות שתזכור לעצמך כאשר נתקלת באתגרים או רגעי חולשה.
6. התמקד ברגע הנוכחי: תמצא דרכים להתמקד ברגע הנוכחי ולחוות אותו מבלי להישאר בפחדים או בדאגות מהעתיד.
7. חשובות השינוי וההתפתחות: הבנה כי התהליך של התמודדות עם האלכוהוליזם הוא מסע של שינוי והתפתחות רוחנית ואישית.
כן, הנה מספר שאלות שיכולות לסייע לך בבחינת עצמך ובהבנת עצמך ביחס להתמודדות עם ההתמכרות:
1. מהן המטרות שלי בקשר להתמודדות עם האלכוהוליזם והתחלמותי ממנו?
2. האם אני מרגיש תמיכה מספיקה מסביבי במסע שלי להתמודדות עם האלכוהוליזם?
3. מהן המקורות ללחץ או לדאגה שלי בקשר להתמודדות עם האלכוהוליזם, ואיך אני מתמודד/ת איתם?
4. האם יש לי תכנית טיפול מקיפה ופעילה להתמודדות עם האלכוהוליזם?
5. מהן הדרכים שאני משתמש/ת בהן כדי להתמודד עם רגעי מתח או רגעי חולשה?
6. מהם הרגעים או המצבים שבהם אני חלש/ה לפני השכרת האלכוהול?
7. האם יש לי תרגילים יומיים או פעילויות שאני מבצע/ת כדי לשמור על רגישות ולהתמודד עם רגעי מתח?
8. האם יש לי מנטרות או משפטים חיוביים שאני משתמש/ת בהם כדי לחזק את התפיסה שלי ולהתמודד עם רגעי חולשה?
9. האם אני נשאר/ת מודע/ת לרגשותי ולצרכי הרגשיים שלי בדרך כלל, ובמיוחד בתקופות של מתמודדות עם האלכוהוליזם?
10. מהן התקשורת שלי עם עצמי, ואיך אני משפר/ת אותה כך שתסייע לי בהתמודדות עם האלכוהוליזם?
コメント