top of page

ברוכים הבאים

התמכרות לפחמימות

להרגיש. לכאוב. לִלמוֹד. לצמוח.

DSC01272.jpg

תני 
לעצמך
הזדמנות

:מהי התמכרות לפחמימות

ההתמכרות שלי לפחמימות הייתה התמכרות לצריכת יתר ובלתי ניתנת לשליטה של מזון המכיל פחמימות, בעיקר פחמימות פשוטות ומעובדות. הפחמימות שאכלתי הפשוטות כללו סוכרים ופוליזכרידים נמוכי משקל מולקולרי, כמו סוכר שוליים ודקסטרוזה. התמכרות שלי לפחמימות הייתה דליקה ונפיצה יותר במקרים של שאכלתי מזון מעובד ומעושן, כמו ממתקים, מאפים, מזון מהיר וממותקים.

ההתמכרות לפחמימות נקראת גם "התמכרות לסוכר" או "התמכרות לממתקים". בריאות הנפש חולקת על השימוש במונחים אלה, אך חשוב להבין כי התמכרות לפחמימות נמדדת לפי ההשפעה שיש לה עליי כאדם, ולא בביצועים גופניים.

האנשים שנמצאים כמוני במצב של התמכרות לפחמימות עשויים להרגיש חוסר שליטה בצריכה של מזון, מתוך רגשות של אשמה ותיקון לאחר אכילת כמויות גדולות של מזון המכיל פחמימות, ומחזורים של אכילה אינטנסיבית ולא בריאה.

 

ההתמכרות לפחמימות השפיעה  על המשקל שלי, על הבריאות הפיזית שלי, והרגשות והתחושות הנפשיים שלי.

הטיפול שאני ממליץ לכל אדם זו שיטת 12 הצעדים זה יכול לכלול אימונים מנטליים, תמיכה מקבוצות תמיכה, תוכניות תזונה מאוזנות, ובמקרים קשים טיפול מקצועי כמו טיפול פסיכולוגי אצל מטפל בשיטת 12 הצעדים או ייעוץ תזונתי.

 

כמו כן, חשוב לשים דגש על הקיום של התמיכה החברתית והמשפחתית במסע המיוחד והמורכב הזה.

מה המחיר של התמכרות לפחמימות

כיום אני מגדיר את עצמי כנרקומן של פחמימות וסוכרים

התמכרות לפחמימות ולממתקים יכולה להביא למספר נזקים פיזיים, נפשיים ורגשיים. הנה כמה נזקים שיתכן שיגרמו כתוצאה מהתמכרות לפחמימות:

1. השפעה על המשקל ובריאות הלב: צריכת פחמימות מוגזמת עשויה לגרום להטבת המשקל וגידול סיכון להתערעורים כמו סוכרת טיפוס 2 ובעיות לב.

2. בעיות בעיכול: הצריכה המוגזמת של פחמימות פשוטות עשויה לגרום לבעיות כמו פריחות, דלקת במערכת העיכול, סיביות רגישה ועוד.

3. בעיות נפשיות ורגשיות: ההתמכרות לפחמימות והתמכרות לאוכל יתר עשויות לגרום לרגשות של חוסר בשליטה, אשמה, תיקו ודיכאון.

4. תופעות נפשיות כמו התמוטטות עצמית: אנשים החולים מהתמכרות לאוכל יתר עשויים להרגיש אי-רוח וגירוי נפשי, ואפשרות לחוות דיכאון עמוק או חשוש מתוך התמוטטות נפשית.

5. שיפור רעב רגשי: התמכרות לפחמימות ולממתקים עשויה להביא לפיתוי או שיפור רעב הנובע מרגשות או רגשות של חיסרון או חוסר השלמות.

6. תחושות חשיקה פרץ: התמכרות לפחמימות יכולה להביא לתחושות חשיקה פרץ, שכמוהן נראות כאילו אין אפשרות לכבותן או לשלוט בהן.

7. פרעות תפקוד פיזי: תפקוד הפנים ומספר הקלוריות באורגניזם עשויים להיות מושפעים כתוצאה מהתמכרות לפחמימות ולממתקים.

8. שמירה על איזון קרבוהידרטים בגוף: התמכרות לפחמימות עשויה להביא לשימור אצל הגוף של מלאי אנרגיה מיותר, אשר נצבע בתוך הגוף בתור שומן.

9. השפעה על הערכה העצמית: התמכרות לפחמימות עשויה לשפר את התחושה של הצלחה רגעית אחרי אכילה, אך יכולה לגרום לחוסר בריאות בטווח הארוך.

יש לציין כי השלטון של התמכרות לפחמימות והנזקים שממנה נגרמים עשויים להיות אישיים ושונים מאד מאדם

Hiker
דברים קודמים
קודם

התמכרות לפחמימות

ד"ר מזרחי אברהם

אם היו אומרים לי שאכתוב מאמר על התמכרות לפחמימות לפני שלושה חודשים והייתי חושב שזה אירוע דרמטי בחיי סביר להניח שהייתי צוחק.

קרה לי נס בתאריך ה- 11|05|23 קיבלתי תוצאות רעות מאוד, ואני זוכר שמיידית החלטתי להיגמל מפחמימות וסוכרים, זו הייתה כניעה שקטה מאוד וידעתי שסיימתי עם החזירות, האכילה הרגשית אבל לא ידעתי מה עומד להתרחש בחיי עקב כך.

אני אסיר תודה לשיטת 12 הצעדים שעזרה לי להיגמל, מסמים, אלכוהול, הימורים, חובות, יחסים הרסניים, בזבזנות, נהנתנות ועוד הרבה הרבה גמילות ב-31 שנות המסע המיוחד שלי.

אבל עד היום לא חוויתי אירוע דרמטי כמו הגמילה מפחמימות וסוכרים.

מדוע התמכרתי לפחמימות

כמו כן, לשימוש ממושך בקוקאין השפעות פיזיות של אובדן משקל, חוסר יכולת להירדם, פגיעה במערכות העיכול בעקבות בליעה של החומר, פגיעה במערכות הקשורות בבליעה ובמערות האף בעקבות הסנפה, זיהומים בעקבות הזרקות ועוד. שימוש יתר מהווה סכנת חיים ממשית העלולה להגרם לרוב מהתקף לב או שבץ מוחי. באופן לא מיידי ובטווח הארוך שימוש בקוקאין גורם לתלות מוחלטת בשימוש, כאמור, לעיתים כבר לאחר מספר שימושים מועט.

 

התמכרות לקוקאין ובעיקר ההתמודדות עם הזמנים ללא השימוש באים לידי ביטוי בתחושות של דיכאון וחרדה עד כדי פרנויה, מחשבה לא בהירה, אי שקט, עצבנות יתר ותוקפנות, ביטחון עצמי מופרז, לעיתים הזיות, חוסר יכולת לנהל מערכות יחסים תקינות ולשמר מערכות יחסים קיימות. המכור מתקשה עם הזמן לנהל תקשורת נאותה עם אחרים, חווה קושי בריכוז ועוד.

לכך נוסף הצורך המתמיד להתמודד עם הכמיהה העזה ("דודא") לשימוש נוסף.

מניסיון טאותרפיה אנו יודעים שלוקח זמן למשתמש להגדיר את עצמו כמכור או כסובל בעקבות השימוש בקוקאין.

בדרך כלל זה מגיע בסופי שבוע, עם צורך לפרוק את המתח הרב שנוצר בחיי המשתמש בקוק.

פגשנו את כל הסוגים של המשתמש הנפוץ בקוקאין =, מהעבריין שמנסה להיות בשליטה ועד האוליגרכים ואנשי ההון של המדינה.

הסם נפוץ אצל עורכי דין, רופאים, אנשי היי-טק, צעירים אשר מבלים בשרותים יותר מאשר ברחבת הריקודים ועוד כל מיני גוונים של קוק.

בגדול התלהליך של לפגוש בתחתית הכרחי כדי לבקש עזרה ולרוב ללא התחתית, הכאב, הסבל, אובדן השליטה האדם לא יבקש עזרה ולא ירצה עזרה.

כל עוד המשתמש חווה שהוא מנהל ושולט בסם הרווח המשני יגבר על הצורך להגיע לטיפול ולבקש לשנות את הגישה לחיים.

מאת : ד"ר מזרחי אברהם

המכון הישראלי לטאותרפיה

התמחות בטיפול בכל

סוגי ההתמכרויות

היינו שם ואנחנו כאן כדי להציל חיים

DSC02735.jpg

הבית

של

טאותרפיה

תהליכי הטיפול בטאותרפיה

למכון הישראלי לטיפול בטראומה , התמכרויות, חוסר איזון נפשי, דיכאון, חרדה וחוסר תפקוד יש לנו מספר רב של דרכים לעזור לכם לחזור אל מסלול חייכם היצרני והיעיל.

אינדקס מטפלים טאותרפיה

לכל מי שזקוק לאנונימיות ואינו יכול להיחשף וזקוק למרחב אינטימי יש לנו מאגר מטפלים בכל רחבי הארץ. רבים מהצרכנים והמכורים הם אנשים מהמעמד הגבוה ומפחדים להיחשף. הפחד מוביל אותם לפסיכיאטרים שאין להם מושג איך לטפל בהתמכרויות חוץ מלתת עוד כדורים וסמים חוקיים, שזו קטסטרופה בפני עצמה.

קורס 12 הצעדים

גמילה אינה מחייבת ייסורים קשים, לכן ישנם רבים שמעדיפים להיות סטודנטים של ההחלמה ולא מטופלים, קורס 12 הצעדים מספק מסגרת התחלתית, יחד עם טיפול אישי יכול להתאים ל"מכורים" החדשים כאלה שהם מתפקדים, כאלה שמחפשים משענת לחיים ולייצר תהליך החלמה במקביל.

מרכז יום לטיפול בהתמכרויות

מרכז יום מתעוררים זו מסגרת יומית עד 5 ימים בשבוע, מסגרת אשר מתאימה למי שרוצה להיגמל במסגרת פתוחה ולעבור תהליך משנה חיים. שיטת טאותרפיה היא המובילה בישראל עם יכולת לייצר מוטיבציה לחיים, שינוי תפיסות וגישות הרסניות לחיים מלאים ומשמעותיים.

bottom of page